Hírek

Szeptemberi változások: új szereplők a TOP10-ben, bekerült a nosalty.hu és a portfolio.hu
2021. október 6. 20:41:30

A DKT elemzése a havi belföldi látogatószám alapján mutatja be a toplista első tíz helyezettjét, valamint a vezető hírszájtok mozgását. A két téma szorosan összefügg, mivel a top10-es listát „tradicionálisan” a híroldalak uralják, bár dominanciájukat meg-megtöri pár magazinosabb, jellemzően női tartalmat kínáló oldal.

A szeptemberi toplista első 10 helyezettje közül 6-nak a helyezése semmit sem változott augusztus óta. Ugyanakkor pont az első két hely birtokosa között helycserére került sor, a szeptemberi versenyt a látogatószám (real user) alapján a 24.hu nyerte, megelőzve az első helyet előle átmenetileg – augusztusra – átvevő index.hu-t. Az Origo őrzi harmadik, a Blikk negyedik helyét.

Augusztusi változások a TOP10-ben
2021. szeptember 16. 14:55:27

Ugyan a legtöbb olvasó által látogatott TOP10-es listát a közéleti és a bulvár hírsite-ok dominálják, de nem csak ezek kerülhetnek be ebbe a körbe. Helyet kaphatnak itt – mások mellett – akár női, illetve életmód oldalak is, ahogy augusztusban is történt. A változások ebben a körben jellemzően szerények, az oldalak ritkán lépnek előre vagy csúsznak hátrébb pár helyezésnél többet. De persze ez is pont elég lehet ahhoz, hogy egy oldal felkerüljön a TOP-be, ahogy ahhoz is, hogy kikerüljön onnan. 

Július: óriási ugrások és kisebb-nagyobb változások
2021. augusztus 14. 20:14:47

Miközben a TOP50-es lista vezető helyein hónapról-hónapra alig történik változás, aközben a lista alsó harmadában nem egyszer szédületes elmozdulások következnek be. A júliusban legnagyobbat dobbantó oldalak több, mint 20 helyezést előre lépve kerültek fel a listára. Bár ezek a site-ok nagyon eltérőek, közös bennük, hogy vagy tematikájuk vagy hangnemük, megközelítésmódjuk egyedi.

Júniusban a sportoldalak léptek előre nagyot
2021. július 4. 15:58:51

Minden bizonnyal a labdarúgó Európa-bajnokság hatásának tudható be, hogy nem szokványos mértékűt dobbantott két sportsite az egyik korábban még csak fel sem került a TOP50-be, most pedig egyszerre a lista középső harmadába ugrott.

A május a vidékcentrikus, a női, valamint egyes hír- és bulvár oldalak előrelépését hozta
2021. június 6. 23:03:47

Egy vidékcentrikus, egy televíziós és egy női oldal dobbantott a legnagyobbat a múlt hónapban – a TOP-listás helyezések alakulása szerint. Ez részben általános trendek jele.

Szeszélyes április: ambivalens változások a TOP50-ben
2021. május 9. 15:59:31

Áprilisban ellentétes irányú változások történtek mind az egészséggel-betegséggel kapcsolatos, mind a helyspecifikus oldalak esetében. Alapvetően nyertesnek tekinthetők viszont a pénzügyi-gazdasági és a női életmód site-ok.

Itt a tavasz, erősödnek a híroldalak
2021. április 11. 18:01:47

Március egyértelmű nyertesei a híroldalak. Kis túlzással azt mondhatjuk, hogy csak az a híroldal nem lépett előrébb a toplistán, amelyiknek már nem volt hova, függetlenül attól, hogy közéleti vagy éppen sporthírekre fókuszáló oldalról van szó. Ez a mozgás több olyan oldalt is felrepített a TOP50-be, amely egyébként még messze volt ettől a mezőnytől.

Február: előrébb léptek a bulvár, hátrébb a használt cikk kereskedést segítő oldalak
2021. március 6. 22:27:33
Több bulvár oldal érezhető mértékben tudott javítani a helyezésén februárban. Eközben a sokak által kedvelt használt cikk kereskedési oldalak lejjebb csúsztak a toplistán. A januárban előre törő helyspecifikus oldalak összességében kicsit visszapattantak, bár akad közöttük olyan is, amely sokat javított pozícióján.
Januári meglepetés: a vidékcentrikus oldalak előretörése
2021. február 11. 21:46:45
2021. januárjában az elmúlt években nem látott változást jelentett, hogy a pár vidékcentrikus oldal nagyot dobbantva sokkal előrébb került a toplistán. Összességében megállapítható, hogy az idei év első hónapja a vidékcentrikus oldalak mellett az autós és a pénzügyi oldalaknak kedvezett – legalábbis az ilyen témájú oldalak léptek előre számottevően a tabellán.
A tavalyi év utolsó hónapjában a gasztro és a könnyedebb tartalmak erősítettek
2021. január 17. 13:46:21

Decemberben több főzőcskézős, receptoldal tornászta magát feljebb a havi összesített real user szám alapán a ranglistán – nem egyszer komoly ugrás árán. A másik nagy nyertese a hónapnak az online bulvár sajtó.

Összesen 81 db találat. 1/9 oldal.
1 2 3 4 5 »»

DKT

Digitális Közönségmérési Tanács biztosítja a magyar interaktív piac számára a forgalom- és közönségmérési adatokat.