Hírek

Szeszélyes április: ambivalens változások a TOP50-ben
2021 május 9.

Áprilisban ellentétes irányú változások történtek mind az egészséggel-betegséggel kapcsolatos, mind a helyspecifikus oldalak esetében. Alapvetően nyertesnek tekinthetők viszont a pénzügyi-gazdasági és a női életmód site-ok.

A havi real user szám alapján összeállított TOP50-es listán a legnagyobb pozitív irányú elmozdulást áprilisban egy egészségügyi oldal érte el, viszont a változásokat leginkább megszenvedők között is akad ilyen tematikájú site. Hasonló a helyzet a helyspecifikus oldalakkal, a főváros és a vidék eltérő irányban mozgott az elmúlt hónapban.

Sokkal egyértelműbb a helyzet a listán szereplő pénzügyi-gazdasági oldalakkal, amelyek, ha nem is akkorát, mint a korábban bemutatott oldalak szerencsésebbjei, de azért határozottan feljebb léptek. A gasztro oldalakat és a női életmód site-okat egyaránt az jellemzi, hogy többnyire javítottak helyezésükön, vagy ha nem, akkor nagyjából egy helyben maradtak. Kis mértékű, de pozitív irányú elmozdulás jellemzi a használcikk-kereskedést segítő és az autós oldalakat is. A két oldaltípus metszetéről azonban már nem mondható el ugyanez, bár ez a negatív irányú változás nem számottevő. „Nagy veszteseket” találunk viszont a híroldalak között, igaz a márciusi jelentős mértékű előrelépés után ez természetesnek tekinthető.  

DKT

Digitális Közönségmérési Tanács biztosítja a magyar interaktív piac számára a forgalom- és közönségmérési adatokat.