Hírek

Szeptember toplisták
2015 november 16.
A csendesebb augusztusi időszakot követően a szeptemberi havi forgalmi adatok a várakozásoknak megfelelő irányú eredményeket mutatnak: bár szinte mindegyik oldal esetén igaz, hogy augusztushoz képest szeptemberben nagyobb forgalom jelent meg, de a mintázat jól kivehető: a szezonálisan érdekesebb vagy fontosabb oldalak (például időjárási site-ok) forgalma szeptemberre visszaesett, miközben a híroldalak vagy hírtartalmakat nagyban közlő domainek látogatása, akár a látogatók napi átlagát, akár az általuk letöltött oldalak átlagos számát tekintjük, megemelkedett.

Mindezeknek a mozgásoknak köszönhetően meglehetősen kevés site áll változatlanul abban a toplista pozícióban, ahol augusztusban, nagy volt a „jövés-menés” a toplistákon.

Szintén nem meglepő módon a 18-49 év közötti körében a nyár utáni reaktiválódás nagyobb volumenű volt, mint általában a 15 év feletti internetező népesség körében.

A hálózati toplistákon, főként azok tetején és közepe tájékán is látszódik néhány pozícióváltozás, de ilyen jellegű „helycserékre” a jövőben is számítanunk kell, amennyiben megmarad a jelenleg is látható szoros verseny a hálózatok között.

DKT

Digitális Közönségmérési Tanács biztosítja a magyar interaktív piac számára a forgalom- és közönségmérési adatokat.