Hírek

Szeptember: ősz van, feljövőben a tévé, beletörődtünk az időjárásváltozásba
2020 október 11.

Az elmúlt egy hónapban nem történt igazán látványos tematikus átrendeződés a TOP50-be tartozó honlapok olvasói piacán, többnyire a plusz-mínusz 3 helyezésen belül maradtak a honlapok, de általában még ennél is kisebb volt a változás, ha egyáltalán volt.

Ennek ismeretében lehet hírértéke annak, hogy azt ugyan nem lehet elmondani, hogy a kereskedelmi tévé-adók oldalainak látogatottsága általában az egekbe szökött volna, de azt igen, hogy van olyan csatorna, aminek sokkal jobb a helyezése, mint egy hónappal korábban volt. Mivel már augusztusban is az látszott, hogy a kereskedelmi tévécsatornák jönnek fel a látogatottsági adatok alapján, most már megkockáztatható az az állítás, hogy ez a jelenség egy trend kezdete. Persze valójában az a nagy kérdés, hogy ez csak szezonális hatás-e, az ősz beköszöntének eredménye, vagy egy ennél tartósabb hatás következménye – de ezt látni fogjuk a következő hónapokban.

Mindenesetre az ősz beköszöntét mutatja a betegséggel-egészséggel kapcsolatos oldalak helyezésének szolid emelkedése is.

A pénzügyekkel foglalkozó oldalak is javítani tudtak valamelyest helyezésükön, ahogy a sporttal kapcsolatosak is.

Az időjárásváltozásba viszont mintha beletörődtek volna az emberek, az ezzel kapcsolatos oldalak ugyanis kissé megzuhantak az elmúlt hónapban.

DKT

Digitális Közönségmérési Tanács biztosítja a magyar interaktív piac számára a forgalom- és közönségmérési adatokat.