Hírek

Október a főzős és a videós tartalmak hónapja volt
2016 november 21.
A 2016. októberi digitális közönségmérési toplisták alapján úgy tűnik, hogy az ősz második hónapjában a gasztrooldalak, valamint a videó vagy egyéb stream tartalmakat szolgáltató oldalak népszerűsége növekedett a legnagyobb mértékben szeptemberhez képest.

Szeptemberhez képest mérsékelten tudta növelni forgalmát a legtöbb, akár komolyabb, akár bulvár hangvételű hírsite is. Ezzel párhuzamosan a sport- és az időjárási site-ok forgalma inkább mérsékelt visszaesést mutatott - utóbbi jelenség mögött feltehetően a változékonyságoktól mentes, kiszámíthatóan kellemes őszi időjárás állhat.

Mindezekkel az eredményekkel együtt akár a havi, akár a napi átlagos teljes látogatószámon alapuló domain toplisták dobogóján szeptemberhez képest nem történt változás (kivéve a 18-49 éves célcsoport napi átlag alapú listájának tetején látható helycserét). A toplisták hátsóbb pozícióiban viszont jellemzően kevés site maradt ugyanabban a pozícióban, mint egy hónappal korábban.

A hálózatok versenyének képe szintén kettős: míg a toplisták legtetején nem történt változás, addig a hátrébb lévő pozíciókban, összhangban a domainek által mutatott változásokkal, jellemzően a hálózatok is változtattak toplistás helyzetükön.

DKT

Digitális Közönségmérési Tanács biztosítja a magyar interaktív piac számára a forgalom- és közönségmérési adatokat.