Hírek

Megérezték a hírsite-ok március idusát
2017 április 19.

2017 márciusában szinte minden TOP50 site növelni tudta látogatóinak számát, ám a március 15-e körüli szünet hatására főként különféle híroldalak könyvelhettek el enyhe visszaesést a februári forgalmi adataikhoz képest.

A általánosan látható forgalomnövekedés fő oka a hazai internetezők számában bekövetkező emelkedés. Ennek következtében a 15 év feletti hazai netezők körében a havi elérés alapján kirajzolódó TOP50 listát vezető oldala immáron a lélektani 3 milliós határt is átlépte.

Némiképp meglepő módon a márciusi mérési hónap nagy nyertesei közé rendre olyan site-ok tartoznak, amelyek valamiképpen „férfias” tematikával bírnak: pénzügyi oldalak, sportoldalak, autós oldalak tartoznak ide. Mellettük még figyelemreméltó bővülést értek el bulvároldalak és videós vagy más mozgóképtartalmat szolgáltató site-ok is. A site-ok közti éles versenyt az is jól mutatja, hogy egyes oldalak jó pár százalékpontos forgalomnövekedés mellett sem tudták megőrizni előző havi toplistás pozíciójukat, és úgy csúsztak hátrább a rangsorban, hogy nem volt előttük magas nyitópozícióba érkező új belépő.

A hálózatok versengésében az élen látható egy-két helycserét leszámítva nem láthatunk változást, a toplistás hálózatok jelentős része megőrizte múlt havi pozícióját.

DKT

Digitális Közönségmérési Tanács biztosítja a magyar interaktív piac számára a forgalom- és közönségmérési adatokat.