Hírek

Márciusban a hírek mindent vittek
2020 április 11.
A kononavírus járvány részben átrendezte a magyarországi internetes oldalak látogatottsági adatokon alapuló sorrendjét: megőrizte, sőt, fokozta a híroldalak dominanciáját, előrébb tolva a pénzügyi híroldalakat is, több területen vegyes mozgásokat eredményezett, és kijelölte az átmeneti veszteseket is.

A TOP50-es lista dobogós hírsite-jai megőrizték helyezésüket, nem történt változás közöttük az elmúlt egy hónapban. Ugyanakkor a második és harmadik vonalban minden vizsgált híroldal előrébb lépett a listán. Ennek magyarázata a korábbi, rendkívüli beszámolónkban bemutatott hatás lehet, amely szerint a híréhség a koronavírus magyarországi megjelenésének és a vele kapcsolatos intézkedések hatására rendkívüli mértékben megnőtt a lakosság körében. Külön érdemes kiemelni, hogy ez a megnövekedett hírigény pozitívan hatott a pénzügyi oldalak olvasottságára is, amelyek ennek hatására érdemben javítottak helyezésükön.

A vírus megjelenése összességében növelte az egészséggel-betegséggel kapcsolatos oldalak látogatottságát, de ez nem minden ilyen profilú oldal esetében járt előre lepéssel a listán, előfordult hátrébb csúszás is.

A vizsgált, videótartalmat nyújtó vagy ilyennel foglalkozó oldalak szereplése vegyes, egyaránt előfordult pozitív és negatív irányú relatív elmozdulás a listán. Most a receptoldalak szereplése sem diadalmenet, az összkép vegyes, de túlsúlyban vannak a relatív pozíciójukon rontó oldalak.

A változások egyértelmű vesztesei az időjárás-oldalak és a használt cikk, használt autó site-ok, amelyek ebben a hónapban nem tudták elkerülni a relatív lecsúszást.

DKT

Digitális Közönségmérési Tanács biztosítja a magyar interaktív piac számára a forgalom- és közönségmérési adatokat.