Hírek

Június: a meteorológiai és a sportoldalak javítottak látványosan
2020 július 15.

Lényegesen javítottak helyezésükön az időjárás-előrejelző weboldalak, de „nagyot mentek” a sporteredményeket közlők is. Ezeket a 15+ éves internetezők körében a látogatók (real user) számának júniusi napi átlaga alapján a legfontosabb változások között tarthatjuk számon.

Általában is elmondható, és ismét bizonyítást nyert, hogy a nyár beköszöntének egyik csalhatatlan jele az időjárás-előrejelző oldalak iránti lényegesen megnövekedett érdeklődés, e területen van olyan site is, amelyik ennek a megnövekedett érdeklődésnek köszönhetően - óriásit ugorva a listában – landolt új szereplőként a TOP50-ben.

A sporthíreket, sporteredményeket közlő oldalak is jelentősen javítottak helyezésükön. Nyilván nem függetlenül attól, hogy a sportrendezvények május elejétől nézők nélkül, május végétől viszont már nézőközönség előtt is megtarthatók – igaz, csak a szabadtériek.

A könnyedebb bulvár hírekre is valamivel nagyobb az igény júniusban, mint egy hónappal korábban.

A női oldalak vegyesen mozogtak, nem jelenthető ki egyértelműen, hogy javítottak volna helyezésükön.

Egyértelműen veszítettek viszont pozíciójukból a benti szabadidőeltöltési lehetőségekhez kapcsolódó site-ok, így például az online recept-gyűjtemények, vagy éppen a videós tartalmakhoz kapcsolódó oldalak. Ugyancsak a relatív vesztesek táborát gyarapítják a pénzügyekkel foglalkozó site-ok.

DKT

Digitális Közönségmérési Tanács biztosítja a magyar interaktív piac számára a forgalom- és közönségmérési adatokat.