Hírek

Júliusban a női oldalak futottak sikeresen
2018 augusztus 9.
Míg júniusban a foci VB csoportmeccseihez köthető online tartalmak sikere tükröződött a toplistákon, addig júliusban szépítettek a női oldalak – ez derül ki a DKT 2018. július havi TOP50 látogatottságú site listájából és az előző hónaphoz képest látható változásokból.
A kifejezetten női tematikájú oldalak szinte kivétel nélkül látogatószám-növekedést könyvelhettek el júniusról júliusra, és ez nem csak az egyszeri, hanem a rendszeresen odalátogató felhasználók számát tekintve is igaz. A női oldalak mellett a nyári szabadságok nyomán fellépő szabadidő eltöltéséhez is növekvő számban vettek igénybe a felhasználók olyan weboldalakat, melyek szabadidős programokat hirdetnek. A nyári szabadságoknak tudható be a híroldalak csökkenő látogatottsága, bár van olyan hírsite, amelyet többen látogattak, mint júniusban.
A hálózatok havi összlátogatószám alapú rangsorában kevés érdemi változás történt, a lista élén álló hálózatok 10 hazai netezőből kb. 8-at értek el a portfóliójukkal legalább egyszer júliusban. A rendszeresen visszatérő látogatókon alapuló, napi átlagok alapján kirajzolódó toplista élén továbbra is nagy a verseny: zsinórban a harmadik hónapban cserél helyet az első és a második helyezett.

DKT

Digitális Közönségmérési Tanács biztosítja a magyar interaktív piac számára a forgalom- és közönségmérési adatokat.