Hírek

Július: óriási ugrások és kisebb-nagyobb változások
2021 augusztus 14.

Miközben a TOP50-es lista vezető helyein hónapról-hónapra alig történik változás, aközben a lista alsó harmadában nem egyszer szédületes elmozdulások következnek be. A júliusban legnagyobbat dobbantó oldalak több, mint 20 helyezést előre lépve kerültek fel a listára. Bár ezek a site-ok nagyon eltérőek, közös bennük, hogy vagy tematikájuk vagy hangnemük, megközelítésmódjuk egyedi.

Ha nem is ekkorát, de azért előrébb lépett több híroldal és női, illetve életmódsite is.

A nyaralások miatt a meteorológiai és közlekedési oldalak előretörésére lehetett volna számítani, de ez most csak részben történt meg, volt olyan oldal amelyik valóban érdemben javított pozícióján, más viszont hátrébb csúszott a toplistán.

Általában a hónap vesztesei az egészséggel, betegséggel kapcsolatos, valamint a helyspecifikus oldalak – bár mindkét esetben akadt kivétel is.

Július a gasztró- és a használtcikk-kereskedést segítő oldalaknak sem kedvezett, mindkét oldalcsoportból volt olyan site, amely – lehet, hogy csak átmenetileg – elhagyta a toplistát.

Dacára az olimpiának, a sport iránti érdeklődés nem érte el a labdarugó EB idején mértet, legalábbis a sportsite-ok helyezésének változása erre enged következtetni.

DKT

Digitális Közönségmérési Tanács biztosítja a magyar interaktív piac számára a forgalom- és közönségmérési adatokat.