Hírek

Januári meglepetés: a vidékcentrikus oldalak előretörése
2021 február 11.
2021. januárjában az elmúlt években nem látott változást jelentett, hogy a pár vidékcentrikus oldal nagyot dobbantva sokkal előrébb került a toplistán. Összességében megállapítható, hogy az idei év első hónapja a vidékcentrikus oldalak mellett az autós és a pénzügyi oldalaknak kedvezett – legalábbis az ilyen témájú oldalak léptek előre számottevően a tabellán.

Nagyon jelentőset, több mint tíz helyezésnyit ugrott előre pár vidékcentrikus oldal – amire korábban még nem volt példa. Az autós oldalak is szépen jöttek fel, bár volt példa kisebb lecsúszásra is. Pár pénzügyi oldal is a hónap nyertesei közé sorolható.

Ha kisebb mértékben is, de javítani tudtak helyezésükön a használtcikk-kereskedő oldalak is. Valószínűleg szezonális hatás, de az egészség- betegség témájú oldalak is feljebb törtek összességében, bár itt is volt példa ellenkező előjelű mozgásra.

A „konyha” rendszeresen előretör toplistáinkon, de most nem ez a helyzet. A nagyobb látogatottságú gasztro oldalak egyetlen kivétellel visszaestek.

A női oldalak viszont jellemzően őrzik helyüket.

DKT

Digitális Közönségmérési Tanács biztosítja a magyar interaktív piac számára a forgalom- és közönségmérési adatokat.