Hírek

Itt a tavasz, erősödnek a híroldalak
2021 április 11.

Március egyértelmű nyertesei a híroldalak. Kis túlzással azt mondhatjuk, hogy csak az a híroldal nem lépett előrébb a toplistán, amelyiknek már nem volt hova, függetlenül attól, hogy közéleti vagy éppen sporthírekre fókuszáló oldalról van szó. Ez a mozgás több olyan oldalt is felrepített a TOP50-be, amely egyébként még messze volt ettől a mezőnytől.

A bulvár híroldalak viszont kimaradtak ebből a trendből, ha egyáltalán javítottak pozíciójukon, akkor csak minimális mértékben.

A havi összesített real user szám változása alapján felállított 50-es toplistában a női oldalak szereplése most ambivalens, de amelyik előrébb tudott lépni, az nagyot lépett előre, amelyik hátrébb csúszott, az viszont kisebbet csúszott hátrébb. Fordított a helyzet a használt cikk és a használt autó oldalak esetében, a visszalépés jelentősebb, mint az előre történő elmozdulás – amennyiben egyáltalán bármelyik is megfigyelhető a vizsgált oldalaknál. A gasztro oldalak minimális vagy semmilyen elmozdulást nem mutatnak, az egészségügyi oldalak helyezése összességében minimális mértékben javult. Az autós oldalaké épp ellenkezőleg, inkább romlott, ahogy a filmes oldalaké is.

DKT

Digitális Közönségmérési Tanács biztosítja a magyar interaktív piac számára a forgalom- és közönségmérési adatokat.