Hírek

Gasztróforradalom a magyar kibertérben? – ízlés dolga
2020 február 14.

Az elmúlt negyedévben minden hónap a receptgyűjtőoldalak meneteléséről szólt – legalábbis részben. Ezek mellett még az egészséggel-betegséggel-gyógyszerekkel kapcsolatos oldalak látogatottságának ingadozása kapott nagyobb figyelmet. Eljött az ideje annak, hogy valamivel hosszabb időtávban vizsgáljuk ezeket a változásokat.

Ha a fél évvel ezelőtti, tavaly júliusi adatokhoz viszonyítjuk a most januáriakat, akkor azt kell mondanunk, hogy a mindkét alkalommal a TOP50-be került gasztrosite-ok helyezése minimálisan, 2-2 helyezéssel javult csak, azaz forradalmi változásokról aligha beszélhetünk. De van kivétel is, az egyik receptgyűjtő oldal 9 helyezéssel áll jobb helyen, mint fél éve – ennek köszönhetően került be a TOP50-be. Vagyis összességében a gasztro oldalak kisebb-nagyobb mértékben valóban javítottak helyezésükön, ennek mértékének megítélése pedig már ízlés dolga.

Az egészségünkkel, betegségeinkkel kapcsolatos oldalak helyezése is csak kis mértékben változott az elmúlt fél évben, volt amelyiké kis mértékben nőtt, olyan is, amelyiké elhanyagolható mértékben csökkent - összességében azt mondhatjuk, hogy e téren érdeklődésünk mértéke nem változott. Persze a Korona-vírus esetleges hatását még nem ismerjük.

DKT

Digitális Közönségmérési Tanács biztosítja a magyar interaktív piac számára a forgalom- és közönségmérési adatokat.