Hírek

Folytatódik a szeszélyes tavasz a májusi toplistákban
2016 június 20.
Az előző havi forgalmi- és közönségadatok elemzése során látott tendenciák közül volt, amelyik folytatódott és volt, amelyik megtört a májusi DKT-toplistákban, így nem túlzás azt állítani, hogy a szeszélyesség nem csak a tavaszi időjárásra jellemző.

A nagy nyertesek közé tartoznak a mérésben szereplő időjárás-előrejelzési oldalak, amelyek mind a havi, mind a napi átlag látogatószámukban növekedést tudtak mutatni, akár a 15 év felettiek, akár a 18-49 évesek célcsoportját vizsgáljuk.

 

Az áprilisban nekilendülő sportoldalak közül volt, amelyik tovább tudta növelni olvasótáborát, volt viszont, amelyik nem, sőt inkább veszített belőle. Úgy tűnik, hogy a pozitív mérleg afelé billent, amelyek a végeredmény mellett egyéb tartalommal is megtöltik oldalaikat, kíváncsian várhatjuk, hogy a júniusi sportesemények, köztük a futball Európa-bajnokság miként alakít ezeken a mintázatokon.

 

Megtorpanni, sőt, megfordulni látszik viszont az autós oldalak látogatószámainak tendenciája: áprilishoz képest mindegyik ilyen tematikájú toplistás oldal csökkenő forgalmi adatokat tudott elkönyvelni májusban, nem nőtt tehát tovább az áprilisban beindulni látszó autós kedv.


A hálózatok pozícióinak májusi alakulása ennek megfelelően nem csak a piacon bekövetkező változásokat, hanem ezt az előbb említett szeszélyesebb tendenciákat is tükrözte.

DKT

Digitális Közönségmérési Tanács biztosítja a magyar interaktív piac számára a forgalom- és közönségmérési adatokat.