Hírek

Beköszöntött a tavasz az áprilisi toplistákba
2016 május 20.
Az előző hónaphoz képest jelentős változások figyelhetők meg a DKT 2016. áprilisi toplistáiban. A szünetekkel, ünnepekkel, hosszú hétvégékkel teletűzdelt március után áprilisban valamivel magasabb volt a napi átlagos teljes forgalom a DKT közönségmérésében résztvevő hazai site-ok összességét tekintve. Ez azonban korántsem jelentette azt, hogy a forgalom változása minden site esetében növekedést takart.

Az áprilisi szeszélyes időjárás nyomán előző hónaphoz képest az időjárási site-ok  teljes, azaz mindhárom mért platformot figyelembe vevő havi látogatottsága mutatott például leginkább növekedést. Ezzel szemben a főzős oldalak, valamint a szabadidős programkínálattal, és szórakoztató/bulvártartalommal rendelkező oldalak havi látogatottsága csökkent, amiben a “munkás” hétköznapok márciushoz képest magasabb áprilisi száma tükröződik vissza, valamint az, hogy idén márciusra esett a húsvét, ami akkor meglökte a gasztrooldalak forgalmát. Márciushoz képest áprilisban kevesebben keresték fel a videómegosztó oldalakat is, amely jelenség mögött a már előbb említett okok állhatnak.

 

A megnyúlt téli álomból kezdenek ébredezni a sportfogadást kedvelő internetezők: naponta átlagosan magasabb forgalom figyelhető meg az ilyen tematikájú oldalon, és a közelgő sporteseményeket tekintve az elkövetkezendő hónapokban várható még további forgalomnövekedés. A tavasz beköszöntével láthatóan élénkebb lett napi szinten, illetve havi szinten az autós oldalak forgalma is.

 

Ennek a szeszélyesnek is mondható áprilisi forgalom-változás alakulásnak is köszönhető, hogy az egyes hálózatok toplistás pozíciója is könnyen változhatott attól függően, hogy a portfóliójukba tartozó oldalak összességének esetében hogyan alakult a látogatók teljes havi száma. Ehhez képest a napi átlagos látogatószámra épülő hálózati rangsorok nagyobb stabilitást mutattak, a legtöbb hálózat megtartotta előző havi pozícióját.

DKT

Digitális Közönségmérési Tanács biztosítja a magyar interaktív piac számára a forgalom- és közönségmérési adatokat.