Hírek

Az időjárás, a foci VB és a forint gyengülése érződik a júniusi toplistákon
2018 július 6.

***FIGYELEM! A 15+ napi átlag domain alapú toplista 2018. július 11-én javításra került. A 2018. július 6-10. között publikus toplista érvénytelen.***

2018 júniusában több olyan esemény is történt, amely iránt fokozottabb érdeklődést mutattak a hazai netezők, akiknek a száma most először haladta meg a 6 millió főt. Ezek közül a legkiemelkedőbb érdeklődést a futball világbajnokság váltotta ki, érezhetően ez áll a különféle sportoldalak és online közvetítést biztosító site-ok látogatottságának ugrásszerű növekedése mögött. Ez a tendencia várhatóan átnyúlik júliusra is, hiszen az említett sportesemény akkor fejeződik majd be. 

A nyári szezonban nem meglepő, hogy nőtt az időjárási oldalak látogatottsága is, különösen, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a nyár első hónapja nem mindig kedveskedett szikrázó napsütéssel az esetlegesen szabadságukat töltő netezőknek (sem).

A harmadik, a toplistákon visszatükröződő esemény a beszakadó forint-euró árfolyam volt, amely a nyári uborkaszezont zárójelbe téve növelte a pénzügy tematikájú oldalak látogatottságát. Amennyiben a forint továbbra is gyengélkedik az euróval szemben, várható, hogy a gazdasági oldalak továbbra is magasabb számú látogatót tudnak majd felmutatni, mint amennyit a nyári szezon alapján prognosztizálnánk.

DKT

Digitális Közönségmérési Tanács biztosítja a magyar interaktív piac számára a forgalom- és közönségmérési adatokat.