Hírek

Augusztusi toplisták
2015 október 5.

A DKT-Gemius közönségmérésében résztvevő weboldalak augusztusi adatai a várakozásoknak megfelelően csendes, nyárvégi, szabadságokkal tarkított internetes forgalomról árulkodnak. A napi átlagos látogatószám alapján kialakított TOP50-es listában szinte minden domain esetében igaznak bizonyult, hogy valamivel kevesebb napi látogatót rögzíthetett átlagosan augusztusban júliushoz képest. Akadnak azonban kivételek: a sportoldalak látogatóinak napi átlagos száma, köszönhetően a különböző bajnokságok beindulásának, növekedést mutatott.

A domainek toplistáját tekintve sem történtek eget rengető változások: a TOP50-es napi látogatottsági lista első tizenkét helyén az előző hónaphoz képest ugyanazok a weboldalak állnak, és csupán egyetlen olyan site van az ötvenes listában, amely júliusban még nem szerepelt a legjobb 50 között.

A hálózatok toplistáját tekintve szintén azt láthatjuk, hogy egy-két helycserétől eltekintve nem történt érdemi változás a pozíciókban júliushoz képest. Kérdés, hogy a csendes nyárvégét követően milyen eredményeket mutatnak majd a szeptemberi adatok.

DKT

Digitális Közönségmérési Tanács biztosítja a magyar interaktív piac számára a forgalom- és közönségmérési adatokat.