Hírek

A májusi eső RU-t ért
2019 június 27.

A májusi kiszámíthatatlan időjárási viszonyok következtében leginkább az időjárási, valamint a hírsite-ok tudták növelni forgalmi adataikat 2019 májusában, ez derül ki a DKT májusi toplistáinak eredményeiből.

Az időjárási oldalak napi szinten nem ritkán egynegyeddel-egyharmaddal több látogatót könyvelhettek el áprilishoz képest. Mindeközben a híroldalak forgalma ötödével-hatodával tudott nőni májusban az előző hónap adataihoz viszonyítva. A középiskolai és gimnáziumi érettségi is éreztette hatását: az oktatási tematikával bíró oldalak közül volt, amely előző hónaphoz képest háromnegyedével több forgalmat bonyolított le havi szinten.

Összességében a bővülő netezési volumennek köszönhetően a havi szinten leglátogatottabb és mérető hálózathoz tartozó négy legnagyobb site több mint a felét érte el a 15 év feletti hazai netező populációnak.

A hálózatok közti versengésben ezek a változások kevéssé csapódtak le: az élen továbbra sincs változás, a dobogó második és harmadik fokán viszont továbbra is éles a verseny.

DKT

Digitális Közönségmérési Tanács biztosítja a magyar interaktív piac számára a forgalom- és közönségmérési adatokat.