Hírek

A május a vidékcentrikus, a női, valamint egyes hír- és bulvár oldalak előrelépését hozta
2021 június 6.

Egy vidékcentrikus, egy televíziós és egy női oldal dobbantott a legnagyobbat a múlt hónapban – a TOP-listás helyezések alakulása szerint. Ez részben általános trendek jele.

A vidékcentrikus oldalak és a női oldalak általában javítottak helyezésükön, és bár alkalmanként vannak példák az ellenkező előjelű mozgásra is közöttük, ez kisebb mértékű, mint az előrelépés. A televíziós vagy általánosabban a mozgóképes tartalommal foglalkozó site-ok esetében nem ennyire egyértelmű a kép, a minimális mértékű pozitív és negatív irányú változások mellett az előbb említett óriási előrelépés inkább a szabályt erősítő kivételnek tűnik. 

A májusi nyertesek között van még több hír- és bulvár oldal is, míg a nyár közeledtével és a COVID-járvány visszaszorulásával párhuzamosan az időjárás jobban, a betegségek és gyógyszerek kevésbé érdeklik a honi internetezőket.

A gasztro oldalak pedig azt erősítették meg ebben a hónapban, hogy nem lehet csak a tartalom alapján általánositani a site-ok között, hiszen körükben éppúgy találunk érdemben előre lépő, mint hátrébb csúszó, vagy éppen helyezését őrző weblapot.

DKT

Digitális Közönségmérési Tanács biztosítja a magyar interaktív piac számára a forgalom- és közönségmérési adatokat.