Hírek

Újból taroltak a sportesemények - augusztusi DKT toplisták
2016 szeptember 29.

Az augusztusi ötkarikás játékok ismét feljebb repítették a digitális közönségmérés látogatottsági adatain alapuló toplistákban a sport tematikájú oldalakat, miközben figyelemre méltó mértékben csökkent az érdeklődés a vegyes jellegű híreket gyűjtő, illetve az időjárási oldalak iránt.

A 2016. augusztusi közönségmérési adatok visszaigazolták az előző nyári hónapok alapján felállított várakozásokat, miszerint a foci EB után a nyár másik nagy sporteseménye, a riói olimpia is számottevően, bizonyos esetekben akár 50-100 százalékkal is növeli majd a sport tematikájú oldalak látogatottságát, amely határt szabhatott a hírek befogadásának felhasználó oldalról. Ennek lehet a jele, hogy a bulvár jellegű híreket gyűjtő oldalakra júliushoz képest kevesebb felhasználó volt kíváncsi.
A sportoldalak mellett látogatószám-növekedés volt megfigyelhető a társkeresés területén is: a nyár utolsó heteiben a korábbiakhoz képest nagyobb elánnal vetették volna bele magukat a felhasználók a pártalálásba. Úgy tűnik ugyanakkor, hogy az augusztusi időjárás júliushoz képest valamivel kisebb lázba hozta a felhasználókat, ez tükröződik vissza az időjárási oldalak forgalmának alakulásából. 
A portfóliókban megjelenő különféle változások a késő tavaszi-kora nyári időszakhoz hasonlóan ismét egészen élesebbé tették a hálózati lista élén állók közötti küzdelmet, így a szeptemberi toplisták is minden bizonnyal fognak majd érdekességeket tartalmazni az érdeklődők számára.

DKT

Digitális Közönségmérési Tanács biztosítja a magyar interaktív piac számára a forgalom- és közönségmérési adatokat.