Hírek

Nyomokban nyarat tartalmaznak a júniusi toplisták
2019 július 7.

A nyár és a szabadságok beköszöntével különféle várakozásaink lehetnek arról, milyen tematikájú site-ok forgalma csökken, és melyeké nő. Az adatok alapján júniusban még nem teljesen tört ki a nyár, legalábbis az ország digitális szegmensében.

Egy részről kiugró eredmény és a nyár jelenlétére utal, hogy a belföldi tömegközlekedési tematika naponta átlag kétszeresen is több felhasználót vonz, mint májusban. Emellett viszont több híroldal is hatodával-hetedével több napi látogatót tudott elkönyvelni májushoz képest. Az előző hónaphoz hasonlítva nagyot mennek a televíziós oldalak is: a nézők egy része a szabadságok alatt sem akar hírek, tévés tartalom és információ nélkül maradni, így platformot vált. A bulvártematika viszont inkább hidegen hagyja a kánikulában az embereket, ahogyan az e-kereskedés lendülete is alább hagyott májushoz képest.

Ennek megfelelően a hálózati listában viszonylag kevés mozgás látható, a dobogón nincs változás, érdemes azonban az üldözőbolyra figyelni, ahol élénk a verseny.

DKT

Digitális Közönségmérési Tanács biztosítja a magyar interaktív piac számára a forgalom- és közönségmérési adatokat.