Hírek

A toplistákat se hagyta hidegen a foci-láz
2016 július 20.
Ahogyan az várható volt, a futball Európa-bajnokság okozta láz a hazai weboldalak digitális forgalma alapján kirajzolódó toplistákat se hagyta annyiban, ez derül ki a 2016. júniusi total (azaz eszköz-kereszthasználattól már megtisztított) látogatószámokon alapuló domain és hálózati alapú DKT-listákból.

A tematikus okokból (sportoldalak, sporttematikával is rendelkező férfioldalak, fogadási oldalak) valamint a közvetítések online felületének biztosítása miatt az EB-hez köthető oldalak hatalmas, toplista-pozíciókban mérve egyes esetekben akár több tízes ugrásokat is produkáltak májusról júniusra, és ez a látogatószám-növekedés mind a 15 éven felüliek, mind a 18-49 évesek célcsoportjában is látható volt. Ezek az erősödések visszatükröződnek azoknak a hálózatoknak az adataiban is, amely alá az említett oldalak tartoznak. 

A toplistákból az is kiderül, hogy folytatódott a társkereső tematika népszerűségének növekedése. Itt nem is annyira a látogatók havi számának, mint inkább a napi átlagos látogatószámnak a növekedése volt igazán figyelemre méltó, ami a látogatók részéről egyfajta aktívabb és fokozódó elköteleződést mutat – legalábbis a megfelelő randitárs(ak) felkutatása iránt.

A nyári szabadságok, lazább hétköznapok idején sokan és sűrűbben indulnak útnak. Ez vissza is tükröződik a toplistában szereplő közlekedési oldal napi átlagos látogatószámának jelentősebb növekedésében.

DKT

Digitális Közönségmérési Tanács biztosítja a magyar interaktív piac számára a forgalom- és közönségmérési adatokat.