Hírek

A júliusi nyárban a könnyedebb tartalomé volt a főszerep
2019 augusztus 9.
Bár júniusról júliusra a szabadságok és nyaralási távollétek következtében globálisan valamelyest mérséklődött a netezés hazai volumene, a könnyedebb témákkal szórakoztató tartalmak, azok között is az ún. "női" oldalak tudták a látogatóik számát jellemzően növelni az előző hónaphoz képest - ez derül ki a DKT 2019. július havi toplistáiból.

Az előző hónapban látható trend, nevezetesen hogy az időjárási és az utazássegédleti oldalak látogatószám a nyár beköszöntével növekszik, a várakozásoknak megfelelően júliusban is folytatódott. Ezek mellett a videós és a női oldalak mutattak még számottevő látogatószám növekedést az előző hónaphoz képest. A túlnyomóan szeriőz- és hírtartalommal rendelkező website-ok látogatottsága valamelyest visszaesett. Ennek következtében a toplisták élén is voltak változások, hiszen amelyik site mérsékeltebb csökkenést könyvelhetett el, akár még meg is előzhetette a hozzá hasonló tartalmú oldalakat.

A hálózatok listáiban ennél nyugodalmasabb periódusnak bizonyult július, jellemzőn a toplisták hátsó soraiban zajlott mozgólódás.

DKT

Digitális Közönségmérési Tanács biztosítja a magyar interaktív piac számára a forgalom- és közönségmérési adatokat.